Què és myCarenet?

myCarenet és una APP que permet a la persona  amb algun tipus de dependència o el seu familiar de referència  teixir i co crear la seva pròpia xarxa de suports en el seu domicili  i entorn habitual.

L’eina permet mantenir i incrementar les relacions socials significatives (família, amics, veïns etc…) des d’un enfoc inclusiu, comunitari i preventiu d’un eventual sentiment de soledat no desitjada.

La persona pot contactar i contractar serveis professionals sociosanitaris a la carta o contactar i rebre suports comunitaris de proximitat per les activitats de la vida diària. D’aquesta manera mycarenet permet compartir les càrregues d’atenció, alleugerint així, el pes de la persona cuidadora principal (habitualment de gènere femení).

Tant les persones amb dependència com els seus suports (familiars, comunitaris o professionals) poden accedir a formació continuada i personalitzada que fomenta l’autocura i capacita als suports per dur a terme una tasca social i assistencial de qualitat.

Dins els valors de l’economia circular, myCarenet promociona la feina digne i reglada  de persones amb dificultats per trobar feina i que, amb el correcte itinerari formatiu, poden trobar en el sector socio-sanitari una estabilitat laboral.

Així, myCarenet vol ser una palanca de transformació i cohesió social, fomentant la igualtat d’oportunitats, l’autonomia, la qualitat de vida i l’atenció dirigida per la persona.

Empoderament

La persona amb necessitats de suport decideix i escull les opcions segons les seves preferències deixant de ser un subjecte passiu.

Cuidar qui cuida

El cuidador principal comparteix la càrrega assistencial sense entrar en alts costos en l’economia domèstica. Facilita relacions d’ajuda mútua.

Prevenció soledat

Facilita oportunitats de contacte amb persones d’interessos semblants. Potencia un rol actiu i útil a la persona que vulgui ajudar a tercers.

Suport comunitari

L’eina fomenta el manteniment i aparició de relacions de suport naturals amb familiars, amics, veïns, voluntaris o comerços de proximitat. Promociona la cohesió social i la solidaritat entre generacions.

Serveis professionals

Alhora permet accedir i contractar serveis professionals propers de diferents disciplines que afavoreixen un tractament integral de la persona.

Feina digna i reglada

Promou un ingrés reglat i digne en un sector encara molt dominat per l’economia submergida . Afavoreix la formació i un desplegament competencial de qualitat.